Formaldehit

Formaldehit Kullanımı ve Depolanması

formaldehit depolama

Formaldehit Kullanımı:

Tehlikeli sonuçlara sebep olacağı için ciltle temasından sakınılması gerekir.
Uygun çalışma elbiseleri ile çalışılmalıdır. Koruyucu eldiven maske ve gözlük kullanılmalıdır.

Formaldehit Depolama:

Kapalı ambalajlarda saklanmalıdır. Soğuktan uzak tutulmalıdır min. 20-25 °C’de depolanmalıdır. Aksi halde çabuk bozulmalar meydana gelir. Depo havalandırılmalı, asitlerden , indirgen maddelerden, oksitleyicilerden ve bazlardan uzak tutulmalıdır. Özellikle hidrojen peroksit, hidroklorik asit, magnezyum karbonat hidroksit, azot dioksit, nitrometan, peroksiformik asit uzak tutulması gereken maddelerdir. Normal sıcaklıklarda kararlı bir malzeme olmasına rağmen düşük ısılarda (özellikle kış aylarında) polimerizasyon ile paraformaldehit oluşturup oğurt gibi çökelek oluşabilir.Güçlü bazlardan, indirgen materyallerden ve yanıcı maddelerden uzak tutulmalıdır.
Ambalajların delinmemesine ve hidroklorik asit ve benzeri malzemelerle temas etmemesine dikkat edilmelidir. Malzeme kuru, serin, havalandırılan ortamda saklanmalıdır. Çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklanmalıdır.
Kaçınılması gereken durumlar: Isı, nemden ve reaksiyona girmesi sakıncalı maddelerden uzak tutulmalıdır. Yüksek sıcaklıktan da kaçınılması gerekir.

Sakınılması gereken şartlar :Uyumsuz maddeler, asit, indirgenler, oksitleyiciler ve bazlar.
Sakınılması gereken maddeler: hidrojen peroksit, hidroklorik asit, magnezyum karbonat hidroksit, azot dioksit, nitrometan, peroksiformik asit.

Tehlikeli bozunma ürünleri: hidroklorik asit ile reaksiyonundan zehirli gaz çıkışı olur.

 

Sık Sorulan Sorular:

                                         

flag_en  flag_tr 
Adres & Mesai

Mescit Mahallesi
Demokrasi Caddesi
Birmes Sanayi Sitesi
A6 Blok No. 13
Orhanlı - Tuzla - İstanbul

Yandex.Metrica